AfCarsten Østergaard

5 nyttige facebook-grupper hvis du bor i Hornslet

Her får du fem bud på facebookgrupper, som du kan følge, hvis du vil holde dig opdateret om det seneste i Hornslet eller gøre en god handel.

Der sker meget i en by af Hornslets størrelse, som man måske ikke finder ud af i kampen med at passe job, hus og at holde gulvet frit for babymos.

Derfor kan det være en fordel, hvis du får tilmeldt dig følgende grupper på Facebook, hvor der løbende bliver informeret om tiltag, tilbud og arrangementer. 

Du får hele fem forslag + et lille bonus-tip.

1.
Byen Hornslet

Byen Hornslet - Facebookside

Gruppen er fyldt med opslag om, hvad der sker i byen af forskellige arrangementer, nybyggeri, musik, foredrag med videre. 

Mange bruger gruppen til at stille spørgsmål til indbyggerne – både hvis de er tilflyttere, som lige skal have nogle fakta på plads, men også hvis de er borgere, som efterspørger hjælp til noget.  

Som alle andre lokalgrupper er der også en lind strøm af vrede indlæg om hundelorte, som ikke bliver samlet op, hærværk og diverse andre ting, så der er man også fuldt opdateret.

Find gruppen her:   Byen Hornslet – Facebook

Hvis du er helt vild med at følge med, kan du også tilmelde dig ‘Det sker i Hornslet 8543’, som har samme formål, men er knapt så aktiv: Det sker i Hornslet 8543 – Facebook

2.
Hornslet – Køb, salg og bytte

Hornslet Køb salg og bytte på Facebook

Her kan der købes, sælges og byttes på kryds og tværs, når du skal af med noget eller finde frem til en skjult skat til spotpris. Mere end 5.000 medlemmer sørger for, at gruppen er fuld af liv, og reglerne for gruppen foreskriver, at man skal befinde sig i Hornslet eller tæt på for at kunne sætte noget til salg, så du skal heller ikke på alt for lange udflugter for at hente dine fund hjem. 

Børnetøj og børneting er en hel verden for sig selv, og da der er rigeligt med børnefamilier i Hornslet, har dette fået en gruppe for sig selv, for at ungernes ting ikke skal oversvømme de voksnes feeds. 

Vil du ikke have noget for dine ting eller er du vildere med gratis ting, findes der også en helt tredje gruppe for det. Nemlig Giv det videre 8543, som udelukkende er til gratis udveksling af ting og sager.

Find den generelle Køb, salg og bytte-gruppe her:
Hornslet køb, salg og bytte – Facebook 

Find Køb, salg og bytte med børne- og babyting/tøj her:
Hornslet – børnetøj og diverse til børn – Facebook

Find Giv det videre 8543 (Hornslet og omegn) her:
Giv det videre – Hornslet og omegn – Facebook

3.
Hornslet Handel

Hornslet er beriget med en god del lokale butikker, som hver især sætter en masse tiltag i søen. For at kunne følge med i det hele, kan du med fordel melde dig til Hornslet Handels facebookside, hvor du bliver opdateret om de butikker som er en del af den lokale handelsforening. 

Hvis der er nye butikker på vej eller gode tilbud og konkurrencer fra de eksisterende, får du det også direkte ned i dit feed. 

Find Hornslet Handels Facebookside her: Hornslet Handel – Facebook

4.
Rosenholm Festival

Rosenholm Festival på Facebook

En af de lokale attraktioner er den årlige Rosenholm Festival, som både har gratis entre og et ganske fint musikprogram. 

Følg med, når årets program bliver offentliggjort, der bliver lagt koncertoptagelser ud fra årets festival og meget mere. 

Hvis du selv skulle have mod på at blive frivillig, er der også løbende information om, hvornår de har brug for nye hænder. 

Find Rosenholm Festival her: Rosenholm Festival – Facebook

5.
Hornslet Distriktsråd

Hornslet Distriktsråd på Facebook

Distriktsrådet har især til formål at fremme udviklingen i lokalområdet inden for erhverv, handel, bosætning mv. De sørger for at have en finger på pulsen, når kommunen enten selv igangsætter nye tiltag eller skal have et skub for at hjælpe borgernes ønsker om forbedringer.

Ved at følge distriktsrådets facebookgruppe er du opdateret på, hvad der sker i og omkring Hornslet med hensyn til udvikling og forbedringer, samt hvornår der er f.eks. er fællesmøde om vigtige tiltag, så du selv kan komme til orde. 

Find Hornslet Distriktsråds facebookside her: Hornslet Distriktsråd – Facebook 

Er du meget interesseret i hvad kommunen arbejder med af tiltag for Hornslet, kan du med fordel tilmelde dig PUK-udvalgets (Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur i Syddjurs) maillingliste med dagsorden for byrådsmøderne, hvor du også finder referater og beslutninger. 

Tilmeld dig nederst på denne side: Mailingliste for PUK-udvalget Syddjurs

BONUS
Billeder af gamle Hornslet

Billeder af gamle Hornslet på Facebook

Tænker du på, hvordan Hornslet mon har set ud gennem tiderne, så er denne gruppe lige dig.

Der kommer løbende nostalgiske tilbageblik på gamle købmænd, diskoteker og hvad der ellers har ligget her i byen og mange andre fotos, som bliver gravet frem fra gemmerne.

Find gruppen her: Billeder af gamle Hornslet – Facebook

Én kommentar indtil videre

Jan FischerUdgivet i9:57 am - apr 5, 2023

Kære Carsten,
Det er utrolig flot det du har lavet, det har vi virkelig manglet i mange år, vi har boet her siden 1980 så meget er sket siden.
Jeg sidder i byrådet (valg for Socialdemokraterne ) er igang med min 3 periode sidder i EP udvalget ( Erhverv & Plan )
Jeg skriver engang imellem om hvad der er sket siden sidst ligger det op på byen Hornslet, mange er glade for det.
Det her er bare et skriv om mig, jeg kommer nok med noget, der måske kan bruges.

God Påske

Har du spørgsmål, forbedringer eller andet til denne guide?