AfCarsten Østergaard

Legepladser i Hornslet

Der er gode muligheder for at finde mange sjove og spændende legepladser i Hornslet, hvis man lige ved, hvor man skal gå hen. Nedenfor finder du de bedste legepladser i byen, som er til fri brug for alle. 

Om I søger gynger, rutchebaner, svævebaner eller sandkasser så vidt øjet rækker, er der mulighed for det lige her i Hornslet. Flere af legepladserne er bygget helt om i de seneste år, og er derfor helt og aldeles nye, sikre og sjove.

1.
Stejlbjerg: Balanceudfordringer

Legepladsen på Stejlbjerg er af nyere dato og har dejligt mange aktiviteter til børn, der gerne vil udfordre deres balanceevne. Med træstubbe, gyngeplader og balancebomme skal ungerne holde tungen lige i munden for at komme helt igennem banen uden at røre jorden. 

Vil I hellere hvile i en sansegynge, rutsje eller spille fodbold er der også mulighed for det – hvis I selv husker en bold. 

Har I madpakker med, kan I indtage dem ved et par bordbænkesæt, som dog ikke er overdækkede. 

Find vej til Stejlbjergs legeplads

2.
Ellekærparken: Lille legeplads med lang rutsjebane

Rutsjebane, gynge og vippe i Hornslet

Ellekærparkens legeplads har ikke mange aktiviteter at byde på, men der kan snildt tilbringes en del tid på den alligevel. 

Højdepunktet er bogstaveligt talt legetårnet, som kan erobres via trapper eller klatrereb, mens man lynhurtigt kan komme ned igen via den stejle rutsjebane, som kan give sus i maven hos selv det mest eventyrlystne barn. 

Herudover er der et par gynger, en vippe og en balanceaktivitet på nogle træstammer. 

Der er et enkelt bordbænkesæt, som står ude i det fri.

Find Ellekærparkens legeplads

3.
Ågården: Den farverige legeplads

Børnehuset Ågården er lavet i træ med påmalede pangfarver og selvom den kun dækker et mindre område er der god mulighed for leg. 

Legepladsen er åben for alle i weekender, så der kan I indtage de skriggrønne legeredskaber, som omfatter flere små legehuse, hængebroer, klatretårn og en rugbrødsmotor-styret karrusel. 

Find Ågårdens legeplads

4.
Humlevej: Legepladsen med plads til alle

Gynger, legetårn og masser af sand Hornslet

Lige midt i et stille og roligt villakvarter finder du en legeplads, som fik repremiere i 2020, hvor det gamle legeområde blev ryddet og erstattet med et nybygget i træ.

Området er delt op i fire, så der er plads til mange børn på samme tid, hvor de mindste kan lege uforstyrrede i deres lille del med egen sandkasse og legehus, mens de større kan klatre rundt i det store legetårn og suse ned ad rutsjebanen. 

Der er naturligvis også gynger til både de store og små. 

Til forældrene og andre med behov for siddepladser, er der et fint overdækket område med bænke. 

Find Humlevejs legeplads

5.
Mosegården: Leg blandt høns og geder

I weekenderne er der åbent for alle på Mosegårdens legeområde.

Mosegården er en integreret naturinstitution, hvor der både er børnehave og vuggestue, mens der lige ved siden af er dagplejernes gæstehus, som også har et lille legeområde. 

Mosegården er en nedlagt gård, men der er stadig dyr, så I kan klappe gederne eller kigge til hønsene og måske katten kigger forbi, mens I er der. 

Her er ikke en traditionel legeplads, men et stort, indhegnet område, som kan udforskes. Der er blandt andet sandkasser, borge, bålområder og en trampolin. Og man ved aldrig hvad den næste busk gemmer på. 

Find Mosegårdens legeplads

6.
Hornslet skole: Legeområder til alle aldre og formål

Hele vejen rundt om Hornslet Skole er der flere forskellige legeområder. 

Hvis ungerne er til balance og gynger, kan legeområdet ud til Byvej benyttes. Hvis de er til trampoliner, klatretårn, hinkeruder og cykelbaner, kan I med fordel kigge ind i skolegården via Skolevangen.

Helt nede ad Skolevangen finder I et lille skaterområde, samt en basketballbane med rødt faldunderlag, som kan tiltale de større børn. 

Find Hornslet Skoles legeområder

7.
Bækdalen: Leg i højderne

Legehuse af palletræ

Bækdalen er en integreret institution, som både har børnehave og vuggestue. 

Deres legeplads står til fri brug i weekenden, hvor det kuperede område kan være lokationen for timevis af leg. 

Det er en oplevelse i sig selv at udforske området, hvor man på toppen af en høj bakke finder en lille by af legehuse, samt en lang og stejl rutsjebane. 

Herudover er der sandkasseområder, et skib og meget andet, man kan lege i og på. 

Find Bækdalens legeplads

8.
Dalgårdsparken: Byens bedste svævebane

Svævebane, gynger og legetårn i Dalgårdsparken

I Dalgårdsparken finder du den – så vidt vides – eneste svævebane inden for bygrænsen. Så hvis du vil suse gennem luften er det her, du skal finde hen. 

Hvis det ikke er nok, kan du også spille basketball på den lille bane med net, gynge i det store gyngestativ eller løbe og klatre rundt i legeborgen

Find legepladsen i Dalgårdsparken

9.
Hanehøj: Den lille legeplads til de mindste

Hanehøj er en integreret institution, som både har børnehave og vuggestue. Legepladsen er åben for alle i weekender. 

Legepladsen er bedst for de mindste med sin sandkasse og et lille legetårn med en rutsjebane.

Find Hanehøjs legeplads

10.
Hændelshøj: Sandkassesjov og klatring

Ved Hændelshøj finder du denne lille lege-oase, som består af et sanddækket område, hvor børnene kan gynge, rutsje, klatre og balancere til de segner, mens du kan slappe af på bordbænkeesæt i solen eller under tag, hvis det regner. 

Venlige sjæle har sørget for uanede mængder af redskaber til sand, så der altid er spande, sier, skovle, biler mv. til at gøre legen i sandet endnu sjovere. Og hvis det ikke er nok, kan de lege med et hejseværk, hvor sand kan hejses op på en platform i en spand og derefter fyldes i et rør for til sidst at åbne slusen for sandet, der igen sender sandet ned på jorden.

Der er tilmed en boldbane lige ved siden af, så selv ungerne med behov for større energiudladninger også er dækket ind. 

Find Hændelshøjs legeplads

BONUS
Søby: En tur ud af byen for at skate

Har I mod på en lille cykeltur ud af Hornslet, kan I med fordel benytte legepladsen i Søby. 

Her finder I både gynger, svævebane, rutsjebane, klatrenet og især et skaterområde, hvor ungerne kan slå sig løs på rulleskøjter, løbehjul, skateboard eller hvad de nu tør tilbagelægge et hop på. 

Når energien skal genopfyldes, er der fine overdækkede bænke, hvor madpakkerne kan nydes. 

Find legepladsen i Søby

Har du spørgsmål, forbedringer eller andet til denne guide?